metoo.jpg

Blijf van mijn pussy af!

Ik schopte mijn echtgenoot, sloeg een man neer in de disco en mijn ogen schieten vuur… Het is tijd voor een fuck you aan #metoo…

 Ja, er zijn mannen in deze maatschappij die je kunnen proberen te grijpen, te verkrachten, te kleineren. Maar hoe haal je het in je harses dat je überhaupt overweegt mij aan te raken? Mijn integriteit aantasten? Fuck you, ik zal jou verdomme aantasten. Het vuur en walging uit mijn ogen. Het maakt me zo intens kwaad. Je hebt niet over mijn grens te gaan, klootzak. Wie ben jij, dat jij denkt mij te overheersen? Blijf met je gore poten en gedachten van me AF! Ik denk op zo’n moment niet eens aan mijn fysieke kracht, ben niet bang…ben alleen maar fucking kwaad. Woedend.

 Weet je wat me ook frustreert…? Als je als vrouw kwaad wordt dan word je weggezet als manwijf. Als je terugslaat dan ben je verdomme agressief. Als je sterk bent, als je krachtig bent…dan ben je een bitch. Verdomme, hoe dan? Mijn rugbyvriendinnen zijn hetzelfde, die stralen uit…Nee, rot op. Je zult mij niet overheersen! En die kracht die deugt! En als je je bedreigt voelt door dat vuur, die kracht, dan ben jij gek!

 Mannen draag bij, veroordeel de kracht niet! Nee, jij intimideert niet…maar hoe vaak heb jij sterke, mondige en krachtige vrouwen niet stilletjes of luid weggezet als “bitch”? Of gevoeld dat jij een vrouw zo graag wilt beschermen? Vrouwen kunnen zichzelf beschermen door die enorme “Fuck you aan intimiderende en grijpende mannen” tot in hun vezels te gaan uitstralen.

 En vrouwen, jij hebt ook dat vuur in je! Tuurlijk hebben ze verdomme niet het recht aan je te zitten, je te kleineren, je onder de duim te houden. Maar misschien bevries jij wel, overwint je angst, onzekerheid of verlegenheid? Misschien heb jij nooit geleerd om die oerkracht om te zetten in intens vuur en het te uiten in alle vezels van je lijf. Ik leer je dat! Ik versterk jouw kracht en leer je over jouw blokkades heen te stappen. Je wordt de leeuwin! Niemand overwint jou! Fuck them! Jouw pussy, mijn pussy! Daar blijf je van af!

Hij sloeg me, hij greep mijn pussy, hij wilde me aanranden…Ik was getrouwd en mijn toenmalige man kon niet tegen mijn power. Hij wilde overheersen en toen sloeg hij me. Een oerkracht in mij, pure verontwaardiging, zorgde ervoor dat ik als reactie meteen keihard tegen zijn scheenbeen schopte. Zo hard dat hij een maand met een open wond op zijn been rondliep. Zo boos was ik… Jaren later reisde ik 9 maanden in mijn eentje over de wereld. In Kathmandu ging ik stappen in een disco. Terwijl ik geen kant op kon, greep een man mij bij mijn pussy. Net als jaren daarvoor kwam die pure boosheid weer omhoog en sloeg ik de man met mijn vuist tegen de kaak neer. Blijf van me af!… Alleen in de nachttrein naar Bangkok, alleen met een man in een treincoupe. De man keek me verlekkerd aan en maakte obscene gebaren. En in plaats van me onveilig te voelen, ging ik rechtop zitten en het vuur in mij riep een gevoel op van: je kunt het proberen, misschien lukt het je zelfs…maar je komt hier niet, nooit, ongehavend uit. Ik pijn, jij pijn! Dus deed hij niks.

Ik coach jouw kracht!

vuur.jpg

11 mei ‘21 - De fik erin

Vandaag met coachee afscheid genomen van oude patronen, belemmerde gedachten en angsten. Alles wat zij achter wilde laten schreef ze op. En toen liet ze het allemaal los door ze in de fik te steken.

In de afgelopen weken hebben we patronen ontdekt, vastgepakt, ontrafeld en vervangen voor nieuw gedrag en nieuwe opvattingen. Daarom konden we definitief afscheid nemen van het oude. Niet meer zo, maar anders! Nog een keer die lijst hardop doornemen en vervolgens de fik erin! Dat leverde opluchting en dankbaarheid op, ook bij mij als coach! Nu voorwaarts, hup!

Wil je dit ook, bel me voor een intake dan gaan we aan de slag!

Emily-Quote-Infographic-Feb-20-2020.jpg

21apr ‘21 - Maak fouten!

Fouten, vergissingen...maak ze! Dat betekent namelijk dat je aan het leren bent...mooi zo. Je bent in beweging naar beter.

Of maak je steeds dezelfde fout? Benut je je leermomenten niet? Dan kan ik je helpen jouw patronen te herkennen en ze te doorbreken.

Succes vandaag, ik wens je mooie fouten toe!

AnnekeCoachtKern

10 feb ‘21 - Wie is Anneke?

Hoe zien jullie mij? Wat is mijn verhaal? Waar ligt mijn kracht?

Ik hing een vel aan de deur van mijn slaapkamer en ben gaan associëren…wie ben ik, wat kan ik en wat kan ik bieden voor wie. Overtuigd van mijn coachende vaardigheden, mijn levenservaring, mijn kwaliteiten maar hoe maak ik die zichtbaar?...tot iemand zei; dat vel op jouw deur vertelt jouw verhaal toch perfect?!

 Nou hier ben ik dus, hier is Anneke Coacht…

Spreekt dat aan? Maak dan een afspraak!

jonge ik.jpg

23 jan. 2021 Bericht aan de jonge ik…

Je was bang dat je door de mand zou vallen, dat zou blijken dat je niet bijzonder was. Je dacht dat je niet mooi genoeg was en dat mensen niet op je zaten te wachten. Dus je overschreeuwde jezelf, hing de clown uit en bouwde een muur op. Ik had je gegund dat je het zelfvertrouwen had gevoeld dat je waard was. Nu circa 30 jaar later weet ik hoeveel wijsheid, kracht, humor en liefde je toen al te geven had. Dat je prachtig was, dat de mensen op je zaten te wachten. Je hebt sinds deze foto verlies meegemaakt, je hebt op de bodem van de put gezeten, je hebt verdriet en pijn gekend maar je bleek een vechter, een optimist en je stond steeds weer sterker op.

Om me heen kijkend zie ik jonge meiden dezelfde gedachten en gevoelens hebben die ik toen had…ik was geen trendsetter, ik had niet het equivalent van een miljoen volgers…geen getekende wenkbrauwen, geen duckface met opgespoten lippen en niet de duurste merken aan. Maar dat had je niet nodig want ik had alles in me.

Het helpt om een bericht te sturen aan mijn jongere ik, ik ben dankbaar voor mijn pad en voor mijn ontwikkeling. Ik heb mezelf beter leren kennen en weet nu: ik ben goed…nee…ik ben geweldig.

Wat zou jij tegen de jonge jij zeggen? Reageer op de Facebook-pagina van Anneke Coacht

drseuss.jpg

1 jan. 2021 - Hup jij voor het nieuwe jaar!

Een jaarwisseling in 1 seconde, het verschilt eigenlijk bijna niks…maar toch. Het voelt als een oude jas die je uit kunt doen en een nieuwe blinkende jas met allemaal verborgen zakken en vakjes. Hopelijk een zak met einde corona, een vakje ‘weer knuffelen’, een grote zak met nieuwe kansen. Dag 2020 en hallo nieuw jaar. De meesten van ons hebben even teruggekeken, een paar zaken meegenomen en willen een aantal zaken anders gaan doen in 2021.

Maar vergis je niet…je zit zelf nog steeds in die jas. Hoe jij hem draagt bepaalt of hij lekker gaat zitten. Gebruik dus de energie van het nieuwe jaar om je stappen naar de toekomst vorm te geven en deze te borgen in je gedrag en gedachten. Neem bovendien de tips van Dr. Seuss ter harte: “Today you are You, that is truer than true. There is no one alive who is Youer than You.” En geef jouw jouheid zelf de vorm die jij wilt want: You can steer yourself any direction you choose.”

Ik wens je een prachtig nieuwjaar en kan ik je helpen met het Youer than You worden, laat maar weten.

Mail annekecoacht@gmail.com of plan een vrijblijvend gesprek in via Anneke Coacht op Facebook

verbindingzelf.jpg

16 december 2020 - Verbinding; de kerstgedachte tijdens lockdown

Het woord ‘verbinding’ zong door mijn hoofd vanmorgen. Verbinding maken met anderen en verbinding maken met jezelf. En hoewel dat woord bij mij zacht en aardig in de oren klinkt, kreeg ik ook een wat ongemakkelijk gevoel. Want ‘verbinding’ is ook een beetje een jeukwoord geworden. In de politiek wordt het gebruikt als woord dooddoener “pas op, zoek verbinding want het gaat niet goed”, als vingerwijzing. En in de marketing als “verbinding is samen gezellig nog meer consumeren”. En in deze rare tijden waarin de lontjes korter zijn en het contact op afstand en indirect via schermpjes, lijkt er minder verbinding in de maatschappij.

Waarom dan toch dat woord in mijn hoofd? Omdat het een basisbehoefte is van de mens. Connectie en ergens bij willen horen, iets dat groter is dan wijzelf. Hoogleraar Brené Brown definieert verbinding als volgt: “Verbinding is de energie die bestaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, kunnen geven en ontvangen zonder oordeel en steun en kracht ontlenen aan de relatie.”

 Dus gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. Geven en ontvangen zonder oordeel. Verbinding begint bij jezelf. Als kerstgedachte in lockdown zou ik willen zeggen: “maak verbinding, ga luisteren met empathie”. Marshall B. Rosenberg: “Empathie: ons hoofd leeg maken en luisteren met heel ons wezen.” Ga dat doen deze weken. Minder zenden over onze zienswijze en meningen. “We cling to our own point of view, as though everything depended on it. Yet our opinions have no permanence; like autumn and winter, they gradually pass away”- Chuang Tzu

Start met luisteren met ons hele zijn. Alleen luisteren naar de waarnemingen, gevoelens, behoeften en verzoeken ongeacht de woorden die de spreker gebruikt. Nogmaals Chuang Tzu: “We kunnen luisteren met alleen onze oren. We kunnen ook begripvol luisteren. Maar luisteren met ons hele wezen beperkt zich niet tot het oor, noch tot het verstand. Het vereist dat we ons helemaal leeg maken. Pas als we leeg zijn, luistert ons hele wezen. Dan is er een direct intuïtief begrijpen van datgene wat nooit gehoord kan worden met het oor of begrepen met het verstand.”

Want als wij gaan luisteren en we doen dat zonder oordeel, als wij anderen gaan zien, horen en waarderen dan maken we verbinding. Dan maakt je echt contact. En dan voelen we die fysieke 1,5 meter of dat schermpje veel minder. Dan ben je echt bij elkaar en laad je de energielevels weer op.

Als je behoefte hebt aan contact, bel of mail me dan. Dan ruim ik tijd voor je in.

slowdown.jpg

1 december 2020 - Rustig maar…

Veel doen, veel presteren, jezelf pushen voor meer, beter en sneller. We verliezen wel eens uit het oog wat het effect is van de ratrace van het leven. “We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en weer doorgaan…Opzij, opzij, opzij, Maak plaats, maak plaats, maak plaats. We hebben ongelofelijke haast.” We leven in een cultuur van tijd is geld en racen naar de finish. De tijd in ons leven is lineair, het vloeit weg. Maar in andere culturen zien ze tijd als cyclisch, als cirkels die zichzelf vernieuwen of verversen. Wat gebeurt er als we op de rem trappen? Als we even uitloggen. Als we de tijd nemen voor niks…even helemaal niks. Dat prikkelt de creativiteit, geeft lucht, geeft aandacht. Door te vertragen eet je gezonder, slaap je beter en ben je productiever. Overlaad jezelf niet. Snelheid is spannend en fijn. Maar te veel snelheid niet. Dus gun jezelf de tijd. Haast je niet door het leven, want dan vergeet je soms om te leven. “Life, if well lived, is long enough.” - Seneca

Brain.jpg

26 november 2020 - Coronastress? Zo werkt dat in je brein.

Begin deze week schreef ik, ga bewegen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. In een filmpje van de Universiteit van Nederland legt Erik Scherder uit dat dat echt werkt omdat het zorgt voor meer controle op de amandelkern in je hersenen die verantwoordelijk is voor stress, angst en somberheid. Ook muziek kan helpen omdat dat het ritme in je hersenen synchroniseert tot een rustiger ritme. Activeer je hersenen door beweging, niet te intensief…gewoon bewegen is goed. Maar activeer bijvoorbeeld ook door aan te gaan wat je moeilijk vindt, ga bijvoorbeeld puzzelen of lezen (niet het nieuws…dat verhoogt juist de stress). Mooie uitleg over de werking van de hersenen en wat je zelf kunt doen aan stress, angst en somberheid. Kijk: https://www.youtube.com/watch?v=ybZN1x3Qylk

Quotefancy-4422309-3840x2160.jpg

23 november 2020 - Een gezonde geest in een gezond lichaam

De verbinding tussen geest en lichaam is sterk. Maar soms is de geest druk of verward en soms wil het lichaam niet. Het een beïnvloedt het ander. Fysieke klachten leiden vaak tot een verhoogd stressniveau of somberheid. En mentale klachten leiden vaak tot een vermoeid lichaam of spanning in het lijf. Je kunt aan beide klachten wat doen. Bewegen of sporten zorgt voor afleiding maar ook tot een gezond lijf waardoor er energie gaat stromen die de mist in het hoofd laat optrekken. En door te praten, je te uiten, valt er letterlijk een last van je af waardoor het lichaam ontspant. Een gezonde geest in een gezond lichaam (Mens sana in corpore sano). De Romeinse dichter Juvenalis schreef er al over:

“We moeten hopen op een gezonde geest in een gezond lichaam. Vragen om een dapper hart dat de angst voor de dood niet kent, en de lengte van het leven als minste der natuurgaven acht, elke inspanning verdraagt en toorn noch verlangen kent, het zwoegen van Hercules hoger acht dan de lusten, banketten en zachte kussens van Sardanapalus. Wat ik u aanbeveel kunt u uzelf bieden; de enige weg naar een vredig leven is deugdzaamheid.”

Dus hop hop, ga bewegen! … En ga praten.

Mark+Twain+-+Give+every+day.jpg

17 november 2020 -

Doelen stellen en behalen

Sinds een paar maanden mediteer ik dagelijks. Even een moment voor mezelf. Soms om weer even dicht bij mezelf uit te komen. Maar soms ook om te visualiseren waar ik naartoe wil. Mijn doelen helder. Waar ben ik naar op weg? Want zonder doelen dwaal je rond in het leven. Ik kies mijn eigen koers door heldere doelen op te stellen voor mezelf en bereik deze met een duidelijk plan. Zo heb ik nu een duidelijk plan voor deze week, voor elke dag, wat mijn doelen zijn. Vandaag ga ik 50 pagina’s lezen, ik ga mediteren en ik had als doel deze inzichten te delen op mijn website. Het kunnen dus kleine doelen zijn om naar een groter doel toe te werken. Houd het behapbaar. Vind je dat moeilijk vorm te geven voor jezelf? Ik kan je op weg helpen. Bel of mail voor een vrijblijvende afspraak waarin we samen bepalen waarmee ik je kan helpen en dan zetten we een koers uit om ook jouw doelen te bepalen en te behalen.

 
Frisse lucht

5 november 2020

Als je de druk voelt, als je vast zit, als je moe bent…pak je frisse lucht. Loop naar buiten, haal adem. Laat de geluiden en het licht van buiten binnen komen. Ervaar buiten even door er van te genieten. Haal echt adem. Neem je tijd. Kom tot rust. Voel je gedachte en bedenk je gevoel. Wees in het hier-en-nu. Frisse lucht. Wordt weer de frisse lucht in je eigen leven.